Medisinsk rynkebehandling


Rynkereduserende behandling med Botulinumtoksin er en av de mest etterspurte kosmetiske behandlingene i Norge, og det er en svært trygg behandling som kundene er veldig fornøyde med. Behandlingen glatter ut uønskede rynker som er forårsaket av muskelaktivitet i ansiktet.

De vanligste områdene å behandle er rynken mellom øyebrynene, pannerynker og smilerynker rundt øynene.

Følgende områder er vanlig å behandle:

  • Rynken mellom øyebrynene ( mest vanlige behandling)
  • Rynker i pannen
  • Smilerynker rundt øynene
  • Løfte øyebryn (brynsløft)
  • Tannkjøttsmil
  • Nedovervendte munnviker
  • Stramme kjevemuskler
  • Rynker på overleppen 
  • Knudrete hake

Resultater

Dette er den behandlingen som på verdensbasis har størst kundetilfredshet av alle kosmetiske behandlinger. Effekten av behandlingen starter etter 4-5 dager, full effekt av behandlingen sees først etter 14 dager. Varigheten av behandlingen er forbigående og varer vanligvis i 3-4 mnd. Mange er redde for å få et stivt og unaturlig utseende fordi man ser eksempler rundt seg hvor dette er tilfelle. Dette er svært uvanlig og det er fullt mulig å redusere rynker og samtidig beholde mimikken.

Hvordan foregår behandlingen?

Før du blir behandlet med botulinum toxin må vår lege vurdere om behandlingen er egnet for deg. Dette gjøres i klinikken. Selve behandlingen utføres av erfaren kosmetologisk sykepleier. Behandlingen foregår ved at medikamentet botulinum toxin blir nøyaktig injisert med svært tynne nåler i utvalgte muskler for å få de til å slappe av. Dette fører til at muskulaturen svekkes, slik at uønskede mimikkrynker glattes ut.

Er behandlingen smertefull?

Behandlingen medfører noe ubehag men er ikke særlig smertefull. Medikamentet blir injisert med svært tynne nåler og det kan medføre noe klypende og sprengende svært kortvarig ubehag.

Hvordan fungerer Botulinumtoksin ?

Dette er et medikament som blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse musklene trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten skjemmende rynker. Det er bare de musklene som har blitt behandlet som vil bli midlertidig svekket/lammet, ikke nærliggende muskler.

Bivirkninger:
Det oppstår sjelden bivirkninger, men det kan skje. De fleste rapporterte bivirkningene er milde til moderate og forbigående. Bivirkninger som kan oppstå er små blåmerker i forbindelse med innstikkstedet og en lett hodepine i et par dager etter behandling. I sjeldne tilfeller kan man få en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i  1-2 uker. Fordi effekten av behandlinger er forbigående, er også bivirkningene forbigående.

Etter behandlingen:

Du bør unngå å massere det behandlede området rett etter behandling, unngå trening samme dag, ikke ligge flatt 4-6 timer etter behandling og unngå badstue og bading i klorvann.

Er det noen som ikke kan behandles?

Alle kan i utgangspunktet behandles med botuliniumtoksin, men gravide, ammende, og de med hudinfeksjon i det planlagte behandlingsområdet behandles ikke.
Aldersgrensen på denne behandlinger er 23 år hos Hudhelseklinikken.

Behandling Pris Tid
Legekonsultasjon før behandling en gang i året 300  
1. område 1990 20 min
2. områder 2990 20 min
3.områder 3990 20 min