KJEMISKE PEELINGER

Kjemiske peelinger er behandlinger vi bruker for å oppnå en effektiv hudfornyelse og reparering av ulike hudskader som rynker, kviser, pigmenteringer og solskader. Med en kjemisk peeling jobber vi med stabiliserte syrer i ulike styrker. Virkestoffene har lavere pH-verdi enn hudens egen , noe som fører til  produksjon av nye hudceller med en forbedret hudoverflate.

Avhengig av hvilken hudtilstand som skal behandles velger vi den beste peelingen til deg.

Resultater

Resultatene av en kjemisk peeling vil blant annet avhenge av dybden på peelingen. En overfladisk peeling vil gjøre at huden din oppleves glatt med mindre porer, strålende og frisk. Gjentatte behandlinger er ofte nødvendig for å oppnå best mulig effekt.

En middels dyp peeling kan være svært effektiv i forhold til å forbedre linjer og rynker. Dette skjer ved at man får nydannelse av kollagen og elastin. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig etter 4-6 måneder for å oppnå best mulig resultat.

Hvordan foregår behandlingen?

Når du kommer til konsultasjon/behandling snakker vil sammen om hvordan du opplever huden og hudtilstanden din, og hvordan du steller huden din hjemme på daglig basis.

Etter en kartlegging blir vi enig om hvilken peel som passer best for deg.

I mange tilfeller er det nødvendig med forbehandling av huden med utvalgte produkter for å få best mulig resultat av behandlingen.

Selve behandlingen med kjemisk peel foregår ved at en tilpasset peel blir påført området som skal behandles. Behandlingen avsluttes ofte med at peelingen nøytraliseres. Tilslutt smøres det på en beroligende krem og SPF for å beskytte huden.

Er behandlingen smertefull?

Mens peelingen ligger på kan man kjenne litt svie, stikking og kløe. Dette er helt normalt og oppleves ikke smertefullt.

Bivirkninger:

Vanlige bivirkninger er midlertidige, og inkluderer rødhet, tørrhet, svie og lett hevelse. De som er plaget av Herpes Simplex kan av og til få utbrudd etter en behandling med kjemisk peel. Disse kan ha nytte av antiviral medisin for å forebygge utbrudd.

Etter behandlingen:

Ved de mildeste peelingene kan du oppleve å bli litt rød etterpå.  Dette gir en fin glød og du kan gå rett tilbake på jobb etter behandlingen.

Ved en sterkere peeling vil du bli mer rød, varm og sår/stram i ansiktet. Det kan hende at peelingen medfører flass i noen dager 3-7 dager. Dette er vanligvis ikke verre enn at man fint kan være i jobb.

Du bør ikke trene så hardt at du blir varm og svetter samme dagen du har tatt en peeling.

Er det noen som ikke kan behandles?

Gravide og ammende skal ikke behandles med kjemisk peeling. Dersom du har stått på isotretinoin-kur eller tidligere behandlet huden med laser må du vente noen mnd før du kan ta en kjemisk peel.

Hva koster det?

En behandling med kjemisk peel koster fra 990,- til 1900,- avhengig av type peel.